Kunut Duâları ve Nezaman Okunmalı

star vote post

Kunut Duâları ve Nezaman Okunmalı Öncelikle Kunut Duâları ile ilgili yazımıza başlamadan önce Duânın okunuşunu sizlerle paylaşacağız, Sonrasında detaylı bir şekilde bu Duâların anlamları ve zikirlerini Paylaşmaya gayret göstereceğiz.

Reklam ( Kunut Duâları ve Nezaman Okunmalı )

Kunut Duâları Okunuşu

1. Allâhümme innâ nesteînüke ve nestağfirüke ve nestehdîke. Ve nü’minü bike ve netûbü ileyke. Ve netevekkelü aleyke ve nüsnî aleykel-hayra küllehû neşkürüke ve lâ nekfürük ve nahleu ve netrükü men yefcürük.


2. Allâhümme iyyâke na’büdü ve leke nüsallî ve nescüdü ve ileyke nes’â ve nahfidü nercû rahmeteke ve nahşâ azâbeke inne azâbeke bilküffâri mülhıg.

Kunut Duâları Anlamları

1. Allahım! Sen’den yardım isteriz, günahlarımızı bağışlamanı isteriz, razı olduğun şeylere hidayet etmeni isteriz. Sana inanırız, Sana tövbe ederiz. Sana güveniriz. Bize verdiğin bütün nimetleri bilerek, Sen’i hayır ile överiz. Sana şükrederiz. Hiçbir nimetini inkâr etmez ve onları başkasından bilmeyiz. Nimetlerini inkâr eden ve Sana karşı geleni bırakırız.

2. Allah’ım! Biz yalnız Sana kulluk ederiz. Namazı yalnız Sen’in için kılarız, ancak Sana secde ederiz. Yalnız Sana koşar ve Sana yaklaştıracak şeyleri kazanmaya çalışırız. Rahmetinin devamını ve çoğalmasını dileriz. Azabından korkarız, şüphesiz Sen’in azabın kâfirlere ve inançsızlara ulaşır

Ne Zaman Kunut Okunmalı

Ne zaman Kunut Okunmalı Şafiilerce sabah namazında okunan kunutun yeri, sabah namazının farzının ikinci rekatından doğrulduktan sonra ayakta olarak okunmasıdır. İmam Malik de diyor ki: Rukua varmazdan önce kunut duasını okur, Ancak Şafii. imamları da diyorlar ki, eğer, Şafii mezhebinden olan bir kimse, rukua varmazdan önce kunut duasını okursa, sahih olan görüşe göre bu, kunut yerine geçmez. Ancak yine “biz Şafiilerin diğer bir görüşüne göre geçebilir. Ancak en sahih olan görüşe göre, rukua vardıktan sonra, doğrulunca kunut duasını yeniden iade eder ve ayrıca bir de sehiv secdesi yapar. Gerçi sehiv secdesi yapılmaz diye de söylenmiştir. .

Peki, kunut duası hangisidir. Doğru olanı kunut esnasında şu duayı okumalıdır | (131) Ebu Dovud, Tirmizi, Nesâi, İbn Mace, Beyhaki ve daha başkalarının da © sahih isnad ile rivayet ettikleri sahih hadise göre, Hz, Ali’nin oğlu Peygamberimiz (s.a.v.)’in torunu Hz. Hasan demiş ki; Rasulullah (s.a.v.) bana, vitir namazında okumam için birtakım kelimeler öğretti (Şöyle ki)

“Allah’ım! Hidayette kıldığın? doğru yolda daim ve sabit kıldığın kimselerle beni hidayette daim kıl. Afiyette kıldıklarınla birlikte beni de afiyette kıl. Kendilerine garontörlük verdiğin kimseferle birlikte bana da garanti ver. Verdiğin şeylerde bereketimi/hayırlılığımı hep artır. Hakkında hüküm verdiğim şeylerin şerrinden/ belasından benide koru. Çünkü ancak hükmü Sen verirsin. Kimse Senin aleyhine hüküm veremez hükmün üzerine hüküm bina edemez. Doğrusu Senin destek çıktığın ve güçlendirdiğin kimseleri kimse zelil/aşağılık kılamaz. Ey Rabbimiz Sen mübareksin ve yücesin

” (Ebu Davud, 1425; 1426; Tirmizi, 464; Nesai, 3/248. İbn Mace, 1 178)

© Tirmizi şöyle diyor: “Bu, hasen bir hadistir ve kunut duası konusunda da, Hz. Peygamber (s.a.v.) ‘den gelen bundan daha güzelini de bilmiyoruz.”

Beyhaki’nin zikrettiği rivayete göre -ki bu Hz. Ali’nin torunu Muhammed b. Hanefiyye’den rivayet olunmuştur demiş ki: Doğrusu bu dua, babamın sabah namazında kunut duası olarak okuduğu duadır.Bu duanın hemen peşinden, “Allahumme salli ala Muhammedin ve alâ âli Muhammedin ve sellim. /Allah’ım Muhammed’e ve Muhammed’in Ehli Beytine rahmetinle muamele eyle ve selamet ver” müstehaptır.

Yorum yapın