4444 Salat-ı Tefriciye ve Hacet Duası

star vote post

4444 Salat-ı Tefriciye ve Hacet Duası

Salat-ı Tefriciye ve Hacet Duası Okumaya Başlamadan Önce Abdest Alınması gerekmektedir. İnanarak ve Aşkla Şevkle Okumaya Gayret Göstermelisiniz 4444 Adetin Tam Olması Gerekmektedir. Borcundan Kurtulmak Bir Muradına Ermek için Okunur. 4444 Salat-ı Tefriciye ve Hacet Duası.

Türkçe Okunuşu

Allâhümme Salli Salâten Kâmileten ve Sellim Selâmen Tâmmen Alâ Seyyidinâ Muhammdinillezi Tenhallü Bihil Ukadü Ve Tenfericu Bihil Kürabü ve Tukdâ Bihil Havâicü ve Yüsteskal Ğamâmü bi Vechihil Keriymi ve Alâ âlihî ve Sahbihî Fî Külli Lemhatin ve Nefesin bi Adedi Külli Ma’lûmin Lek.

Reklam

Nasıl Okunmalıdır?

  1. Salavat-ı Şerifeye Başlamadan Önce, Tam Bir İman ve ihlâsla, 21 Defa “Estağfirullâhel azıyme ve etübü ileyh” Diye İstiğfar Getiriniz. Daha Sonra, Ne için Okunuyorsa Kalben Ona Niyet Ediniz. Mesela, “Borcumdan, fakirlikten, Şu Muradıma Erdir gibi...”
  2.  Salavat-ı Şerifeye Başlamadan Önce, Bir Defa “Eüzü besmeleyi” Okuyup, Ondan Sonra Salavatı Şerifeyi Okumaya Başlayınız ve Resulü Ekrem’in Firâkı ile Yanan Bir Kalple, Aşk ve Şevkle Okumayı Sürdürünüz. Yorulduğunuzda Bırakınız. Sonra Devam Ediniz.
  3. En Önemli Hususlardan Biri de; 4444 Adedin ne Bir Fazla, Ne de Eksik Olmamasına Dikkat Ediniz. İbni Hacer Askalâni Hazretleri Bu Adet “iksiri a’zamdır” Buyurmuştur. Kilidin Anahtarı Gibidir. Anahtarın Dişlerinden Bir Tanesi Fazla Veya Noksan Olsa Kapıyı Açamazsınız. Bunun için Adet Çok Önemlidir.
  4. Kendisi Okuyamayan, Kendi Haceti için Başkalarına Okutturabilir. Efendimiz Muhammed Aleyhisselam (s.a.v.) Bir Hadisinde:

“Kim Altından Kalkamayacağı Güç Bir işle Karşı Karşıya Gelirse, Üzerime Çok Çok Salavatı Şerife Getirsin. Çünkü Allahü Teala, Üzerime Getirilen Salavat-ı Şerife Sebebi ile Onun Sıkıntılarını, Kederlerini Giderir, Rızkını Çoğaltır,  Allah’ın Yardımı ile Muradına Nail Olur” Buyurmuşlardır.Bu Salavatı Şerifeye, İmam Kurtubi Hazretleri “Salat-ı Tefriciyye”, Diğer Alimler ve Meşayıhlar -Bu Salavatı Şerife Hürmetine Muradlarının Acilen Meydana Geldiğini Gördüklerinden “Salât-ı Nâriyye”, Sır Ehli de —Kalp Gözünün Açılmasına Vesile Olduğu için “Miftâhu kenzil mühıyt” —Kainatı Kuşatan Hazinelerin Anahtarıdiye İsimlendirmiştir. .İmam Kurtubi Hazretleri Şöyle Buyurmuşlar. “Bir mü’min, Çok Mühim Bir işinin Yapılmasını veya Bir Belanın Ortadan Kalkmasına Vesile Olması için Salatı Tefriciyyeyi 4444 Defa Okumalıdır. Hiç Şüphesiz Cenabı Hak, Niyet Ettiği Şeyi Ona Muvaffak Kılar, Matlubuna Ulaştırır. Her Gün 41 Defa Okuyan Kimsenin Kalbinden Allah (c.c.) Sıkıntıyı Giderir. Bağlı işlerini Açar ve Gelecek Zararları Ondan Uzaklaştırır. Bütün işlerini Kolaylaştırır. Rızkına Bolluk Verir.”

Şeyh Muhammed Tunusî:

Kim salat-ı tefriciyyeyi her gün 21 defa okursa, sanki rızkı semadan yağmur gibi yağar, yerden de nebatat gibi biter” buyur. muştur. ‘

İmam Deynuri Hazretleri ise:

Bir mü’min beş vakit namazdan sonra bu salavatı şerifeyi 11 defa okumayı kendine vird edinirse, rızkı kesilmez, maddi ve manevi yüce mertebelere ulaşır” buyurmuştur.

Haziynetü’i-Esrar sahibi de diyor ki:

Bir mü’min, günde 100 defa bu salavât-ı şerifeyi okumayı adet haline getirirse, maksadına ulaşır, arzu ettiği şeye nail olur. Günde 1000 defa okuyan kimseye, hatır ve hayaline gelmeyen, gözle görünmeyen şeyler münkeşif olur.

Yine Haziynetü’i-Esrar sahibi, Hizbül Ebrar Şerhinde Salavat-ı Tefriciyye’nin Sırları Hakkında Diyor ki:

“Hocam Muhammed Tunusi’den işittim.

Fransızlar Cezayir’i istila Ettikleri Zaman, Müslümanlardan Biri, Halkı Fransızlara Karşı Cihad Etmeye Çağırmıştı. Fransızlar, Bu Mücahidi Esir Alarak Hapsetmişler ve Topun Ağzına Bağlamak Sureti ile İdamına Karar Vermişlerdir.

Alimlerden Büyük Bir Zât, Bu Mücahidin idama Mahkum Olduğunu İşitince, Doğruca Hapishaneye Gelerek Mücahide. “Seni İdama Mahkum Ettiler, Filan Günde de Bu Karar İnfaz Edilecektir. O Gün Gelmeden Önce, Kurtulabilmene Sebep Olacak Yanında Bir Şey Var Mıdır.? Deyince, Mücahit, “Kendimi Buradan Kurtaracak Bir ŞEyim Yoktur. Ancak Kalbimde İmanım Vardır, Buradan Kurtulmama Ne Sebep Olabilir? Dedi.

Bunun Üzerine Zât “Eğer Bu Salat-ı Tefriciyye’yi İnfaz Günü Gelmeden Önce                   4444 Defa Okursan, İlahi nice Sırlar ve Hikmetler ile Karşılaşırsın” Dedi.                        Mezkur Adedi Okuyan Mahkum, Allah’ın Yardımı ile idamdan Kurtuldu ve                      Dünyalığa da Kavuştu.”

Yorum yapın